Samling 4. februar – arkitektur

februar 10, 2010 § Kommenter innlegget

Arkitekt Gunnar Hageberg tok oss med på ei spennande reise i arkitekturen si «verd» denne torsdagen. Han tok utgangspunkt i både eigne og andre sine arbeid; frå han som barn starta med å teikne hus-på vegen fram mot eige yrke som arkitekt. Det var inspirerande og interessant at han hadde med eigne teikningar og skisser. Desse hadde hadde hengt opp på tavla i klasserommet. Eg tykte og det var fint at vi fekk prøve oss som arkitektspirer. Vi var to og to på kvar gruppe som skulle velje mellom ulike oppgåver som vart presentert for oss. Vi valde oss oppgåva UTE-INNE. Vi fekk utdelt kvar vår tapetkniv, lim, linjal, blyant, pluss litt tjukk og tunn papp.

Hageberg viste oss små «triks» som han kalte det, for at vi på enklaste måte skulle lage våre eigne modellar etter angitt målestokk. Vi valde å bruke 1:20 i vår oppgåve. Alle gruppene presenterte til slutt arbeida sine for resten av klassen. Dei fire første bilda under viser arbeidet og prosessen med eiga oppgåve. Gruppene hadde mange gode idear. Kreativ gjeng:-) Sjå berre på bilda under.


Den siste delen av dagen fekk vi først ei lita førelesing i korleis ein kan bygge opp ein by frå grunnen av. Haiti vart brukt som døme.
Til slutt fekk vi ei lita innføring i persepektivteikning. Hageberg teikna og forklarte på tavla, brukte ulike krittfargar. Svært nyttig.
Det einaste eg sakna denne dagen, var at fagstoffet var knytt opp mot K-06. Men dette skal vi sikket ha meir om på neste samling.

Kommenter innlegget

What’s this?

You are currently reading Samling 4. februar – arkitektur at Heidis blogg i kunst og handverk.

meta